Паниран праз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
670
958
470
Паниран праз
12/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • праз - 3 стръка
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
  • За панировката
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и нарязваме праза на парчета с дължина 5 см, без листата.

Бланшираме го във вряща подсолена вода. Отцеждаме го и внимаваме да запазим целостта на резените.

Разбъркваме брашното с яйцата и млякото, целим гъстотата на палачинковото тесто.

В получената панировка потапяме праза и го пържим в сгорещено олио.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: