Обърната пита с ябълки

11/04/2016
"Когато хапвате с удоволствие, калориите се броят само наполовина "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 204
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме почистените ябълки и ги изстискваме с ръка. Смесваме ги с галета и стафиди, изсипваме в намазана с олио и поръсена с галета тавичка и заравняваме.

Разбиваме яйцата и захарта, докато станат пухкави и прибавяме към тях брашното. С получената каша заливаме ябълките.

Печем сладкиша в силна фурна на 220 градуса до златисто.

След като изстине, обръщаме в подходящ съд, така че ябълките да останат отгоре. Поръсваме със смес от пудра захар и канела и нарязваме на парчета.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар