Ябълков флан

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k7749581k
Ябълков флан1 / 2
03/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Сърцето ни се разтуптя, мислим, че сме влюбени"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме брашното и го претриваме с маслото, добавяме жълтъците, сметана и солта. Замесваме тесто, което разстиламе в тортена форма, като оформяме малък ръб.

Изпичаме блата до полуготовност, а след това го намазваме с половината от мармалада.

Почистваме и нарязваме ябълките на филийки и ги нареждаме върху тестото. Връщаме сладкиша във фурната и го печем, докато ябълките омекнат.

Докато сладкишът е топъл го заливаме с останалия мармалад, разреден с малко гореща вода. След като изстине нарязваме и гарнираме с разбитата с пудра захар сметана.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: