Ябълков флан

03/05/2016
"Сърцето ни се разтуптя, мислим, че сме влюбени "
Приготвяне45 мин.
Готвене55 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо680
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме брашното и го претриваме с маслото, добавяме жълтъците, сметана и солта. Замесваме тесто, което разстиламе в тортена форма, като оформяме малък ръб.

Изпичаме блата до полуготовност, а след това го намазваме с половината от мармалада.

Почистваме и нарязваме ябълките на филийки и ги нареждаме върху тестото. Връщаме сладкиша във фурната и го печем, докато ябълките омекнат.

Докато сладкишът е топъл го заливаме с останалия мармалад, разреден с малко гореща вода. След като изстине нарязваме и гарнираме с разбитата с пудра захар сметана.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар