Хлебчета с мед и канела

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
591
959
510
10/04/2016
"Толкова са симпатични, че е жал да ги хапнем, но трябва, защото са едни от най-вкусните хлебчета, които сме опитвали "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 036
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Хлебчета

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото в тенджера и прибавяме млякото, водата и меда, бъркаме докато медът се разтопи и махаме от котлона, охлаждаме и прибавяме маята, бъркаме 2 минути.

Добавяме разбитите яйца, солта и пресятото брашно, като замесваме меко лепнещо тесто, което завиваме и оставяме за 30 минути да втаса.

Делим го на 30 равни части и ги оформяме на топки, които залепваме по три една за друга. Получените тройки редим на разстояние в тава застлана с хартия за печене и ги оставяме за още 20 минути да втасат.

Мажем ги с жълтък и ги поръсваме със семена. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар