Агнешки кебап с патладжани

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
521
959
472
09/04/2016
"Винаги сме си представяли, че перфектното ястие има страхотен вкус, зашеметяващ вид и патладжани. Да, определено тайната е в патладжаните "
Приготвяне45 мин.
Готвене75 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 891
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим патладжаните на зебра и ги режем на шайби с дебелина 1 см, накисваме ги за 30 минути в солена вода (2 с.л. сол на 1.5 вода).

Нарязваме месото на много ситно и го запържваме в загретия зехтин, прибавяме наситнения лук и готвим за 10 минути. Овкусяваме със сол, канела, черен пипер и прибавяме наситнените чушки и домати.

Заливаме в горещата вода и варим ястието за 30 минути на бавен огън без да разбъркваме.

Пържим отцедените патладжани в сгорещено олио и ги отцеждаме върху кухненска хартия.

Редим патладжаните на дъното на тава и покриваме с месото. Печем кебапа в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути и го оставяме във фурната за още 10 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар