Кекс с ябълки и грис

18/08/2011
Илария
отИларияНовак1171203
"Въпрос на чест е да поднесем кафето с кекс, който сме приготвили лично!"
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 691
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата71
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Добавете последователно при непрекъснато разбъркване гриса, олиото, прясното мляко, канелата, настърганата лимонова кора, стафидите, орехите, настърганата ябълка.

Разбъркайте всичко с пресятото брашно с бакпулвер, добавете и ванилията. Изсипете кекса в намазнена и набрашнена форма. Изпечете на умерена фурна, като проверявате готовността с клечка.

Готовият сладкиш се залива със сироп от разтопената захар, лимонов сок, 50 мл вода и ромова есенция. По желание поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Нина
Нина
19.01.2013 09:19
Страхотна рецепта,получи се нещо приказно,нямах стафиди и не сложих,добавих обаче банан към настърганите ябълки и лъжица мед-комбинацията се получи:)
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв