Реване с кокосови стърготини

06/05/2016
"Десерт, който ти се топи в устата, заслужава да бъде опитван отново и отново "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 457
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата и кафявата захар, прибавяме брашното, гриса, бакпулвера, ванилията и 200 г размекнато масло, като бъркаме на бавни обороти.

Изсипваме тестото в намазaна с размекнато масло форма, чието дъно и стени сме посипали обилно с маково семе. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Вадим реването и го охлаждаме за 7 минути, заливаме го с предварително приготвения и охладен сироп. Изчакваме да поеме сиропа и го обръщаме в чиния за сервиране.

За сиропа: Сваряваме водата и захарта и 5 минути след завирането на сиропа, отстраняваме тенджерата и охлаждаме.

За соса: Разбъркваме нарязаните на дребно фурми със захарта. Поставяме получения сос в средата на реването и леко го размазваме, така че като го нарежем, на всяко парче да има от соса.

Сервираме реването поръсено с кокосови стърготини.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар