Картофи по датски

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
245
50
802
08/09/2011
"Интересна комбинация е тази рецепта за Картофи по датски, вижте защо, ето тук"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 262
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг дребни
  • мазнина - 5 с.л.
  • захар - 1 - 2 с.л. пудра
  • сол - на вкус
  • индийско орехче - 1 ч.л. настъргано
  • магданоз - накълцан, за поднасяне
  • кашкавал - настърган, за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в подсолена вода картофите и ги обелете. Сгорещете в тиган мазнината заедно със захарта и пуснете картофите да се пържат, докато захарта се карамелизира.

Поръсете със сол и настъргано индийско орехче. По желание поднесете картофите по датски с накълцан магданоз и кашкавал, докато са още топли.

Рейтинг

5 10
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Тоня
Тоня
30.08.2012 18:47
не съм готвила картофи по този начин, но съм ги яла и знам че са страхотни :)Обикновено ги комбинират със свинско месо на фурна ... само като се сетя и започвам да слюноотделям :)))
0
0
Нели
Нели
02.02.2016 17:02
Много е важна комбинацията-нали!
1
0
деница
деница
17.09.2011 13:53
Много е хубаво.
1
0