Ягодов тарт

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
575
959
475
06/04/2016
"Можем да се опитаме да ви опишем колко е вкусен този невероятно ароматен и сладък ягодов тарт, но наистина не е възпитано да говорим с пълна уста "
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 306
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното и започваме да втриваме маслото в него, докато стане на трохи, прибавяме разбитото яйце и ако има нужда и водата.

Замесваме маслено тесто, което покриваме със стреч фолио и прибираме за 30 минути в хладилника.

Разстиламе тестото върху дъното на къдрава форма. Изпичаме го за 25 минути при температура 180 градуса.

Желираме ягодовия сироп и като поизстине, го сипваме върху дъното на готовата тестена ”чинийка” , а отгоре нареждаме плътно една до друга ягодите, почистени от дръжките.

Преди да сервираме поръсваме с кристална захар.

Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
Приготвяй си тази рецепта в:
Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
19.60 лв.
Виж ››

За майсторите - практична метална форма за торта или кекс, която всички сладкари трябва да имат под ръка

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар