Макарони на фурна по италиански

15/08/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
"Обичате ли запечени макарони? Вижте една от любимите ни италиански рецепти"
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции3-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо65 522
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните в подсолена вода. Отцедете ги и ги разбъркайте с маслото и настъргания кашкавал. Запържете в мазнина 2 с.л. брашно с 2 с.л. масло и ги разредете с прясното мляко. Оставете соса да поври, като бъркате непрекъснато и докато се сгъсти. Посолете го на вкус.

Нарежете на ситно гъбките, шунката и колбаса и ги разбъркайте с накълцан магданоз. В намазнена тава сложете пласт макарони, разпределете колбасите, отново макарони залейте с приготвения сос. Поръсете с настърган кашкавал или сирене и запечете макароните по италиански във фурна. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 20
4 10
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Мирела
Мирела
22.01.2015 09:26
Прекрасна рецепта! :) Много, много вкусно се получи, благодаря! :)
0
0
Radostina
Radostina
26.11.2014 19:30
На колко градуса се пече ?
0
0
Мирела
Мирела
22.01.2015 09:16
Мисля, че няма значение. Печеш, докато ти замирише твърде неустоимо, за да го чакаш :D Трябва и да е съвсееем леко покафеняло отгоре. :)
0
0
Расате
Расате
16.04.2014 18:01
колко порции стават по рецептата?
1
0
Любителката
Любителката
02.10.2014 00:29
То там си пише 3-4 порции
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв