ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълкови Сладкиши»Сладкиш с цели ябълки и грозде

Сладкиш с цели ябълки и грозде

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
8k
Сладкиш с цели ябълки и грозде
06/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции12-14 парчета
"Вече направихте първите си стъпки като кулинари, готови ли сте и за първото по-сериозно предизвикателство?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете 60 г масло заедно с белия шоколад. Разбийте жълтъците на пяна със захарта. Прибавете към тях шоколадовата смес и разбъркайте. Следва да добавите млякото, ванилията и пресятото брашно с бакпулвера. Накрая разбийте белтъците на сняг и ги смесете внимателно с останалата смес.

Изсипете сместа в по-голяма тава с отлепящо се дъно, която е предварително намазнена. Разполовете ябълките, обелете ги и ги почистете от семките. Нарежете всяка половинка на тънки резенчета, но не докрай, така, че да се запази основата.

Подредете ябълките върху тестото, като леко ги притиснете. Поръсете с гроздовите зърна, които също леко се притискат. По-желание добавете и малко натрошени ядки по ваш избор, а най-накрая поръсете леко с канела.

Върху всяко парче ябълка поставете парче масло. Сладкишът с цели ябълки и грозде се пече в предварително загряна на 170-180 градуса фурна за около 45 минути.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: