Торта с плодове

Катя ЛулчеваКатя Лулчева
Новак
2244235
Торта с плодове
13/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
16 парчета
"Една торта, която ще ви накара да повярвате в кулинарните чудеса"

Необходими Продукти

  • блатове - 3 опаковки готови
  • прясно мляко - 1 л.
  • масло - 250 г. краве
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • яйца - 6 жълтъка и 2 белтъка
  • брашно - 4 с.л.
  • желатин - пакетче
  • компот - 1 бр. от светли плодове
  • ванилия - 1 бр.
  • плодове - по избор за украса
  • ядки - за декорация
  • захар - 1 ч.ч. за сиропа
  • вода - 1 ч.ч. за сиропа
  • ванилия - 1 бр. за сиропа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатовете може да се комбинират кафяви със светли, може и само от един вид - в една опаковка са по 3 броя.

Млякото с 1 1/2 ч.ч. захар, се загрява докато се стопи захарта. Жълтъците и белтъците заедно с брашното се разбиват до хомогенност и към тях на тънка струя се прибавя млякото, като се бърка. Прибавят се ванилиите и се вари отново докато кремът се сгъсти и изглади. Приготвям всичко това в микровълнова фурна, за да избегна загаряне по дъното на съда, като от време на време, отварям и разбърквам.

Оставя се да се охлади, като се разбърква периодично, с цел кремът да не образува коричка. През това време се разбива в отделен съд размекнатото краве масло. Когато кремът достигне температура, приблизително около телесната, се излива по малко в маслото като се бърка енергично и се внимава да не се пресече.

Накисва се желатинът в малко вода и се изчаква да набъбне. Слага се в съд с вода и се стопява на водна баня, без да завира. Прибавя се към сока от компота и се оставя на хладно да стегне. Фризерът върши работа, като от време на време се разбърква. Когато започне да стяга, се изважда.

Сварява се сиропът, като се запазва горещ. Подготвят се и плодовете за украса.

Единият блат, който ще е най-отгоре, се изрязва като рамка, широк около 1.5 см, а вътрешната част се отделя. Това ще послужи като борд по ръба на тортата, за да не изтече желатинът.

Започва се да се редят блатовете, като се сиропират и се намазват с крем. Последният блат, се маже с много тънък пласт, за да послужи като фон и същевременно се залепя върху него изрязаният като рамка.

Украсява се с плодовете и върху тях се разпределя желатинът, желето става малко повече, така че може да се използва за друго. Отстрани тортата се намазва с останалия крем и се декорира с ядки по желание.

Екипът на Готвач.бг благодари на rainbow_katya за прекрасната рецепта и оригинална снимка!

Рейтинг

4.3
54
40
32
20
10
Дай твоята оценка: