Ирландско кафе

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
05/09/2011
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции1 чаша
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 838
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко чаша със столче. Смесете уискито, кафето и захарта и ги сипете в чашата.

Отгоре гарнирайте с леко разбитата сметана.

Джезве от неръждаема стомана
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Джезве от неръждаема стомана
7.99 лв.
Виж ››

Задължително за всеки дом класическо джезве от неръждаема стомана, което ще използвате дълго време за направата на класическо турско кафенце.

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иван
Иван
30.10.2015 11:32
Пропусната е най-важната част - уискито се фламбира.
Уискито се загрява на пара до кипване след това се фламбира за няколко секунди и се излива кафето вътре. След това се слага захарта(кафява) разбърква се и отгоре сметаната като може да се поръси с канела.
3
0