Свинско със смокини и лук по китайски

07/09/2011
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 192
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г нетлъсто
  • смокини - 3 броя, захаросани
  • лук - 10 малки лукчета или 2 големи глави
  • чесън - 6 скилидки
  • оцет - 3 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • сол
  • домати - 3 с.л. пюре
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на късове. Разполовете малките лукчета и скилидките чесън. Ако използвате големи глави лук, ги нарежете на едри полумесеци. Захаросаните смокини нарежете на парчета. Може да използвате и плодове от сладко.

Загрейте мазнина в тиган, оваляйте месото в брашно и сложете да се запържва, като разбърквате. Щом смени цвета си, прибавете лука, чесъна и смокините. Посолете на вкус.

Разбъркайте добре и долейте 100 мл гореща вода. Смесете оцета с доматения сос и соевия сос и ги добавете към ястието. Задушавайте докато месото е готово напълно.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Милко
Милко
02.12.2011 14:07
количеството на олиото е около 4-5 с.л. или малко повече, достатъчно, че да не залепне месото, но не прекалено много
0
0
Gio
Gio
11.09.2011 15:41
Много интересна рецепта. Споделете, ако може, в какво количество и какъв вид мазнина запържвате в началото. Благодаря предварително.
0
0