ezine.bg»Рецепти»Риба»Шаран по китайски

Шаран по китайски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Шаран по китайски
05/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
190 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
220 мин.
Порции
2
"Изненадайте гостите за Никулден с един нетрадиционен шаран по китайски"

Необходими Продукти

  • шаран - 2 малки
  • лук - 1 стрък зелен
  • моркови - 1 брой
  • зеле - 200 г китайско
  • джинджифил - 10 г корен
  • чесън - 1 скилидка
  • люти чушки - 1 малка
  • гъби - 200 г, кладници
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • соев сос - 2 ст. ложки
  • оцет - 6 с.л. винен
  • захар - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете филетата от шараните с помощта на нож. Накиснете рибата в смес от 3 с.л. оцет и 3 с.л. вода и оставете да престои за 3 часа в хладилника.

Зеленият лук, моркова, зелето и джинджифила нарежете на тънки ленти. Накълцайте чесъна, лютата чушка, предварително почистена от семките. Нарежете и гъбите.

Оваляйте рибните филета в брашно и ги запържете до златисто. В останалата мазнина запържете гъбите и нарязаните зеленчуци. Останалите 3 с.л. оцет смесете със соев сос, сол, захар и кипнете сместа. Залейте зеленчуците с тази смес и отново сложете на котлона за кратко.

Поднесете шарана по китайски върху канапе от зеленчуците.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: