Задушени калмари със зеленчуци

18/05/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо736
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме калмарите от кожата и пипалата и ги начукваме. Нарязваме ги, посоляваме и посипваме с черен пипер.

Потапяме ги в брашно и ги панираме, като внимателно изтръскваме излишното. Изваждаме и в същата мазнина задушаваме нарязаните моркови и лук.

В дълбок тиган нареждаме ред калмари, ред зеленчуци, заливаме със сметана и задушаваме под капак 10-15 минути.

Сервираме с варени картофи или ориз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар