Задушени калмари със зеленчуци

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
18/05/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 078
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме калмарите от кожата и пипалата и ги начукваме. Нарязваме ги, посоляваме и посипваме с черен пипер.

Потапяме ги в брашно и ги панираме, като внимателно изтръскваме излишното. Изваждаме и в същата мазнина задушаваме нарязаните моркови и лук.

В дълбок тиган нареждаме ред калмари, ред зеленчуци, заливаме със сметана и задушаваме под капак 10-15 минути.

Сервираме с варени картофи или ориз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар