Кюфтета от калмари

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
504
959
469
28/03/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо306
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • калмари - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • хляб - 1 филия
  • прясно мляко - ¼ ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и почистени туби от калмари, на които сме махнали кожата и коста, смиламе в машинка заедно с лука.

Смесваме каймата с 1 разбито яйце и накиснатия във вода хляб, сол и пипер и разбъркваме добре.

Оформяме неголеми кюфтета, които потапяме в яйце и после в сухар и пържим от двете страни, докато хванат коричка.

Сервираме с картофено пюре и сос по избор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар