Картофени палачинки на тиган

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
554
959
473
28/03/2016
"Най-вкусните и лесни картофени палачинки се задават Слагайте тигана - вървят като предястие, основно ястие и разкошно мезе"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60 154
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите до омекване, обелваме ги и ги настъргваме.

В тенджера наливаме млякото, маслото и брашното, разбъркваме и поставяме на котлона на слаб огън. Варим, като бъркаме постоянно, докато се сгъсти.

Охлаждаме малко и прибавяме жълтъците и настърганите картофи, разбъркваме.

Разбиваме белтъците със захарта и ги прибавяме към тестото. Разбъркваме внимателно, за да остане сместа пухкава.

Печем палачинките в тефлонов тиган с малко олио.

Тиган за палачинки с метална дръжка 24см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Тиган за палачинки с метална дръжка 24см.
28.99 лв.
Виж ››

Най-апетитните палачинки са онези, които ви поднесат в кревата, а за най-добри резултати винаги може да се доверите на този удобен за употреба качествен тефлонов тиган за палачинки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар