Япрак долмасъ - Азербайджански лозови сарми

13/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Страшно апетитни и ароматни изненади крият тези Япрак долмасъ, открийте ги тук"
  • Приготвяне60 мин.
  • Готвене75 мин.
  • Общо135 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 179
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе месото заедно с лука, посоляваме, прибавяме черния пипер, ситно нарязаните копър и джоджен, ориза и граха и разбъркваме всичко много добре.

С получената смес завиваме сарми в попарените с вряла вода лозови листа и ги нареждаме в съд. Заливаме с малко вода или бульон, добавяме мазнината и задушаваме под капак.

При сервиране поливаме сармите със соса им, а киселото мляко смесено с канелата поднасяме отделно.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар