Омлет Уникат

06/08/2011
"Понякога един омлет може да ни се стори по-вкусен от някое сложно гурме ястие!"
Приготвяне10 мин.
Готвене8 мин.
Общо18 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо146 970
  • Преглеждания за месеца4903
  • Преглеждания за седмицата189
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества
Омлет

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в някакъв съд. Добавете 20-25 грама настъргано сирене. При добре нагрято олио добавете сместа. Обърнете при зачервяване, ако някой иска може да не го обръща.

От единия край сложете нарязаната шунка и настържете останалото сирене върху шунката. После внимателно покрийте плънката с другата половина на омлета, за да заприлича на полукръг.

Сервирайте в чиния с подходяща за сезона салата.

Бон Апети!

Иноксова форма за яйца КВАДРАТ 10x10 cм-16%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Иноксова форма за яйца КВАДРАТ 10x10 cм
9.00 лв.
7.60 лв.
Виж ››

С тази квадратна форма за яйца ще се превърнете в повелителя на яйцата! Изненадайте близките си с очарователна закуска. Пържени яйца, омлети или какво ви се иска - с формата за яйца вече е възможно!

Рейтинг

5 10
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Тиквичка
Тиквичка
07.09.2013 20:42
Изключително вкусен омлет, който приготвях в детството си на майка ми и и го поднасях, когато се връщаше от работа. Много вкусни са също вариантите с натрошено сирене, вместо с шунка, или с настърган кашкавал. И в двата случая плънката се добавя малко преди омлетът да се е изпържил до готовност, после се захлупва и се пържи още една-две минути максимум. Така кашкавалът или сиренето леко се разтапят и става едно божествено и много лесно всъщност за приготвяне лакомство.
2
1
Чревоугодничка
Чревоугодничка
19.07.2013 14:17
Днес го направих, но добавих за всяко яйце по 1 лъжица вода. Стана пухкав и вкусен.
3
0
Гошо
Гошо
14.06.2012 11:35
Много вкусно
1
0