Пестил от сини сливи

тинтинНовак276
31/07/2011
"Не сте опитвали толкова вкусен пестил! Няма насита!"
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 500
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пестилът е плодово пюре, сварено без захар и изсушено след това.

Отлично узрели сини сливи се измиват добре, изчистват се от костилките, нарязват се и с малко вода се слагат да врят. Бъркат се непрекъснато, докато се получи гъста каша.

Пестилът се изсипва в тава, постлана с намазана с олио хартия, на пласт с дебелина 1 см. и се изсушава от двете страни в слаба фурна, докато престане да лепне по пръстите.

Като изстине, се навива на руло и се прибира на хладно.

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
руми
руми
13.08.2013 20:44
към пестила се добавя и царевично брашно
1
1
светла
светла
13.08.2013 16:38
правя го
0
1