Блини

LakomnicaLakomnica
Новак
7110452
Блини
30/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
"Ще ви разкрием как се приготвят световноизвестните руски блини, а вие ще ни кажете дали са ви харесали"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в хладко прясно мляко, добавят се разбитите жълтъци.

Другите продукти се добавят в следния порядък - водата, маслото, 4 чаши от брашното. Разбърканата смес се оставя да втаса около 20-30 мин. След това се добавят другите 2 чаени чаши брашно.

Получава се тесто, малко по-гъсто от палачинковото, което се оставя да втаса отново за около 20 мин.

На тънка струя се изсипват в сгорещено олио и се пържат до златисто.

Поднасят се с конфитюр или сирене.

Рейтинг

4.4
53
44
30
20
10
Дай твоята оценка: