ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Пилешко с топено сирене и гъби

Пилешко с топено сирене и гъби

Пилешко с топено сирене и гъби
07/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Когато и да сготвите пилешко с топено сирене и гъби, да знаете, че сме свободни и приемаме покани за обяд!"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 грама (гърди)
  • печурки - 300 грама, може и други
  • лук - 1 глава средна
  • магданоз - 1/2 връзка
  • прясно мляко - 250 грама
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • джинджифил - 1 щипка по желание
  • масло - 50 грама
  • олио - 1 супена лъжица
  • топено сирене - 300 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган (уок) слагаме олиото, след като се загрее прибавяме маслото. Нарязваме главата лук на малки кубчета и я добавяме към сгорещената мазнина. След като лука стане прозрачен прибавяме гъбите нарязани на филийки.

Нарязваме пилешките гърди на средни кубчета и ги прибавяме към лука и гъбите. Като пилешките филета побелеят добавяме солта, черния пипер и джинджифила леко да се объркат с продуктите. Прибавяме топеното сирене и бъркаме докато се разтопи и няма бучки, прибавяме прясното мляко и оставяме на тих огън за около 5 минути.

След като сместа леко се сгъсти, но не много защото като изстине ще се желира, нарязваме магданоза и го прибавяме към ястието.

Рейтинг

4.5
56
43
31
20
10
Дай твоята оценка: