Винени палачинки със зеленчукова плънка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
548
959
473
02/09/2016
"Не, не може да си представите колко са вкусни, докато не ги опитате, просто няма начин "
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо415
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За палачинките:

Разбиваме яйцата с 1-2 с.л. вода, като за омлет. Разбиваме брашното с млякото до получаване на гладка каша, прибавяме яйцата и виното до получаване на еднородна каша с гъстотата на тесто за палачинки (като боза) – ако е необходимо, прибавяме още брашно. От тази смес пържим палачинки.

За соса:

Приготвяме соса, като сгорещяваме маслото, прибавяме брашното и пържим до бледорозово. Прибавяме млякото и бъркаме до получаването на еднородна смес. Разбиваме жълтъците с 1-2 с.л. вода и ги прибавяме към млечната смес. Разбиваме с тел и варим 10 минути, посоляваме на вкус.

За плънката:

Сваряваме зеленчуците в подсолена вода, пасираме и прибавяме към приготвения сос.

Намазваме палачинките с приготвената зеленчукова смес и ги завиваме на руло. Поднасяме съсзелена салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар