ezine.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Печен конфитюр от сини сливи

Печен конфитюр от сини сливи

тинтин
Новак
27
677
2k
Печен конфитюр от сини сливи
15/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции5-6 бурканчета
"Този конфитюр се приготвя толкова лесно, че е грехота да не затворите няколко бурканчета!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите, почистени от костилките и нарязани на две сливи сложете в тава, поръсете със захарта. Оставете на хладно да престоят 24 часа.

Прибавете оцета, нарязаните орехи, карамфила и разбъркайте. Сложете във фурната, загрята на 170 градуса, да се пече. От време на време разбърквайте.

Преди да извадите конфитюра от фурната, поръсете с канелата. Конфитюрът е готов, когато капка от сиропа остане цяла върху порцеланова чинийка, без да се разлива.

Насипете в сухи буркани, затворете с капачките и стерилизирайте 10 минути.

Рейтинг

5 12
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: