Печен конфитюр от сини сливи

тинтин
Новак
27
618
2k
15/07/2011
"Този конфитюр се приготвя толкова лесно, че е грехота да не затворите няколко бурканчета!"
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции5-6 бурканчета
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62 636
  • Преглеждания за месеца2698
  • Преглеждания за седмицата464
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите, почистени от костилките и нарязани на две сливи сложете в тава, поръсете със захарта. Оставете на хладно да престоят 24 часа.

Прибавете оцета, нарязаните орехи, карамфила и разбъркайте. Сложете във фурната, загрята на 170 градуса, да се пече. От време на време разбърквайте.

Преди да извадите конфитюра от фурната, поръсете с канелата. Конфитюрът е готов, когато капка от сиропа остане цяла върху порцеланова чинийка, без да се разлива.

Насипете в сухи буркани, затворете с капачките и стерилизирайте 10 минути.

Стилен стъклен буркан за сладко - 260 мл
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилен стъклен буркан за сладко - 260 мл
3.90 лв.
Виж ››

Когато искате не само да приготвите най-вкусното сладко на света, но и да се изфукате с него - трябва ви този симпатичен стъклен буркан за сладко

Рейтинг

5 11
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Сузана Нешева
Сузана Нешева
30.07.2013 17:32
А моята баба слагаше орехова ядка на мястото на костилката. Чудесно!
1
0
Мимс Мамс
Мимс Мамс
30.07.2013 15:28
Конфитюрът е страхотен- това е рецептата на баба ми!
С праскови, нарязани на резенчета, става също превъзходен.
От подправките само карамфил е достатъчен, някои го правят с индрише.
Не е необходима стерилизация на готовия продукт, само добре затворени буркани на винт. Издържа цяла зима, поставен на хладно в килер или маза.
3
0