Ватрушка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
591
959
510
23/04/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо835
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме в дълбок съд ¾ от брашното, добавяме маслото и с нож накълцваме до образуването на трохи. Прибавяме хладкото мляко или вода, сол, лимонената киселина, като продължаваме да накълцваме с ножа.

Замесваме тесто, разделяме го на две части и оставяме на хладно място за 30 минути. Разточваме тестото с останалото брашно на кора с дебелина 6 мм.

Нарязваме на равни парчета, оформяме топчета, които редим в тава, предварително намазана с масло и поръсена с вода, на неголямо разстояние едно от друго. Оставяме да престоят 10 минути.

В средата на топките правим дупка и поставяме от предварително приготвения пълнеж от извара, украсяваме със стафидите, намазваме с яйце и изпичаме при температура 250-260 градуса.

За пълнежа: Прекарваме изварата през месомелачка или сито, прибавяме разтопеното масло, жълтъците, захарта, стафидите, брашното и солта и разбъркваме всичко до еднородна маса.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар