Зелен фасул с къри

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k702958905
Зелен фасул с къри
Снимка: Севда Андреева
19/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 500 г, пресен или от буркан
  • домати - 100 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 30 мл
  • къри - 1 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме зеления фасул в зависимост от това дали е пресен или консервиран. Пресния почистваме, режем и бланшираме във вряща подсолена вода. Консервирания отцеждаме и режем.

Загряваме олиото и в него за кратко задушаваме наситнените лук и моркови, прибавяме кърито и разбъркваме. Слагаме фасула и доливаме вода, да го покрие, намаляваме силата на котлона и оставяме под капак за 30 минути.

Прибавяме доматите, наситнения чесън, щипка захар, сол и пипер на вкус. Оставяме ястието да покъкри и да остане на мазнина.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: