Английски кейк

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
02/07/2011
"Сега опитайте и ще разберете, защо англичаните непрекъснато се наливат с чай и похапват кейк "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 694
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта на пяна и добавете лимоновата кора и ванилията. Сипват се при непрекъснато разбиване картофеното и пшениченото брашно, солта, бакпулверът и яйцата.

След това се прибавят смлените бадеми, стафиди, предварително накиснати и отцедени от рома и ситно нарязаните захаросани плодове. Черешите се наситняват и също се добавят към сместа.

След тях започнете да добавяте брашното и рома и бъркайте до хомогенност. Изсипете сместа в намазана с масло кейкова форма. Пече се в предварително загрята умерена фурна за около 40 минути.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар