Английски кекс

04/07/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаНовак126146
"Дали английският кекс се поднася само с чай или може и с кафе? Заплеснати от тези мисли, вече посягаме към второ парче!"
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 166
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари6 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 1 ч.ч. кексово
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 12 белтъка
  • лимони - 2 ч.л. лимонов сок
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • ванилия - 3/4 ч.л. ванилов екстракт + 1/2 ч.л. бадемов екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното заедно с 1 ч.ч. захар се пресяват в купа. В друга купа се разбиват белтъците до лек сняг и се прибавя лимоновият сок и солта при непрекъснато бъркане. Бавно се прибавя и 3/4 ч.ч. захар и се разбива до получаване на мек сняг.

Сипват се ваниловият и бадемов екстракт и се разбива за кратко. Не трябва да се получава твърд сняг, а по-мек и пухкав. Сипват се и пресятото брашно и захар постепенно и внимателно се разбърква с шпатула до хомогенизиране.

Сместа се изсипва в суха тава или форма за кекс, приглажда се отгоре и се слага да да се пече за 35-40 минути в умерена и предварително загрята фурна. Готовият английски кекс се обръща веднага върху решетка, но не и поднос. Щом изстине, се освобождава от формата върху подходящ поднос. Поднася се с украса по желание. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 5
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

цеци
цеци
11.11.2014 18:53
Много е вкусен
0
0
цеци
цеци
11.11.2014 18:52
Аз много се извинявам
0
0
ceci
ceci
11.11.2014 17:28
мамкаму деиба
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв