Месен бульон с тестени капки

17/03/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо476
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бульон - 1 л по избор (пилешки, телешки, рибен или зеленчуков)
  • брашно - 70 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • олио - за пържене
  • магданоз - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме брашното, яйцето, солта и 6 с.л. вода.

Загряваме олиото и през едра цедка в него накапваме тестената смес.

След като капките станат златисти, ги изваждаме, отцеждаме и разпределяме по чиниите в които сме сипали затопления бульон.

Поръсваме с нарязан магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар