Месен бульон с тестени капки

17/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо326
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • бульон - 1 л по избор (пилешки, телешки, рибен или зеленчуков)
  • брашно - 70 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • олио - за пържене
  • магданоз - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме брашното, яйцето, солта и 6 с.л. вода.

Загряваме олиото и през едра цедка в него накапваме тестената смес.

След като капките станат златисти, ги изваждаме, отцеждаме и разпределяме по чиниите в които сме сипали затопления бульон.

Поръсваме с нарязан магданоз.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар