Кодрит Кадир

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
Кодрит Кадир
Снимка: Admin
1 / 14ВИДЕО
27/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции10
"Толкова е вкусна и сполучлива тази рецепта, че нямаме търпение да я споделим с вас! Разкошен лесен сладкиш за делник и празник!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за тавичка с диаметър около 22 см. За карамела разбийте яйцата със захарта, добавяме ванилията и прясното мляко. За кекса разбийте яйцата със захарта, добавяме млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.

На дъното на тавичка или кексова форма карамелизирайте 5 с.л. захар и сипете сместа за карамела. След това отгоре централно изсипете кексовата смес и я разпределете внимателно. Не се притеснявайте ако потъне - в последствие при печенето ще се издигне.

Сложете тавичката в друга тава на водна баня с около 2 с. гореща вода. Сладкишът Кодрит кадир се пече за около 50 минути на 180 градуса. Внимавайте при печене водата да не завира силно, защото кексът може да стане на шупли.

Щом се отлепи от стените, значи е готов. Сладкишът Кодрит Кадир оставете да се охлади с водната баня в хладилник за около 1 нощ. След това поръсете с малко топло прясно мляко и обърнете формата в поднос. По желание поднесете със захаросани плодове.

Рецептата за Кодрит Кадир е изпълнена!

Рейтинг

5 26
4 9
3 3
2 1
1 1
Дай твоята оценка: