Телешко в сос от праз и вермут

29/05/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене70 мин.
Общо115 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо515
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 700 г стек
  • чесън - 3 скилидки
  • праз - 800 г
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • вермут - 150 мл сух
  • тарос - 1 връзка
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме чесъна и го нарязваме на ситно. Почистваме праза и го нарязваме на ленти.

Измиваме, подсушаваме и нарязваме месото на ленти, напречно на влакната.

Изпържваме го в 1 с.л. сгорещено олио около 7 минути, като бъркаме непрекъснато. Изваждаме го и го поръсваме с черен пипер и сол.

В същия тиган задушаваме праза и чесъна. Заливаме с вермут и оставяме да поври 15 минути похлупено.

Смесваме месото с тароса и го добавяме в към праза.

Накрая слагаме индийското орехче и солта. Оставяме да покъкри до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар