Десерт с круши и крем

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
05/09/2016
"Десерт, който поднасяме само на най-скъпите си гости!"
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо418
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме крушите, обелваме ги, разрязваме ги на половинки и отстраняваме сърцевината. Поръсваме ги със захар и канела.

Слагаме ги в тенджерка, заливаме със 125 мл вода и ги варим на умерен огън, докато поомекнат. Изваждаме крушите от съда и ги оставяме да се отцедят.

В дълбок съд слагаме кайсиевото желе, какаото, пудрата захар, ванилията, обикновеното и отцеденото мляко. Разбиваме с миксер до хомогенност.

В отделен съд с миксер разбиваме сметаната, докато се получи твърд сняг.

Във всяка порционна чиния слагаме по 2 половинки круши, добавяме млечния крем и украсяваме десерта с разбитата сметана.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар