Пилешки бутчета с вишновка и мед

14/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Доверете ни се! Никога повече няма да си помислите да приготвяте пилешките бутчета по друг начин "
  • Приготвяне45 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо397
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • вишновка - 75 мл
  • мед - 50 г
  • олио - 3 с.л.
  • соев сос - 50 мл
  • праз - 5 стръка лук
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • мащерка - 1/3 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме бутчетата, подсушаваме и посоляваме. Печем ги 30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

В дълбок съд разбъркваме вишновката с меда, соевия сос, 1 с.л. олио и червения пипер.

Около 15 минути след началото на печенето намазваме бутчетата с тази смес.

Изчистваме стръковете праз и ги нарязваме на колелца. Обелваме скилидките чесън и ги нарязваме на ситно.

В тиган сгорещяваме останалото олио и задушаваме в него за 5-6 минути праза заедно с мащерката и чесъна. Посоляваме и подправяме с черен пипер. Сервираме като гарнитура към бутчетата.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар