Шаран със сос и бяло вино

21/08/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Ето и топ рецепта за Шаран със сос от бяло вино, която ще ви накара да забравите за пържения шаран завинаги!"
  • Приготвяне60 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо120 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо360
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме филето на шарана, но не изхвърляме костта и главата, а ги измиваме. Отстраняваме хрилете.

Обелваме и измиваме морковите и целината. Нарязваме на ситно 1 морков, парченце целина и изчистения праз лук.

Слагаме ги в тенджера да заврат заедно с обелената и набодена с 5-6 карамфилчета глава лук, главата и костта на шарана, дафиновия лист, магданоза и черния пипер на зърна. Заливаме всичко със 125 мл вино и 125 мл вряща вода. Варим 20 минути без капак.

Прецеждаме бульона през сито в друга тенджера.

Нарязваме останалите моркови и целина и ги варим 5 минути в бульона на умерен огън. Прибавяме 20 г масло, останалото вино и рибните филета. Варим на тих огън 6-7 минути.

Изваждаме филетата и ги слагаме в затоплен съд.

Варим бульона, докато намали обема си наполовина – да се получи сос за ястието. Сваляме съда от огъня, добавяме останалото масло и разбъркваме добре. Поръсваме със сол и черен пипер.

Сервираме филетата, а соса поднасяме в сосиера.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар