Печен свински джолан

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
Печен свински джолан
01/02/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене150 мин.
Общо175 мин.
Порции4-5
"Знаете ли тайната на вкусния печен джолан? Вижте тук"

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 1 кг джолан
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • карамфил - 1 ч.л. натрошен
  • майорана - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 стрит
  • карамфил - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • зехтин - около 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надупчете свинския джолан навсякъде с вилица. Разбъркайте виното с всички подправки и залейте месото с тази смес. Оставете да престои за 1 нощ.

На следващия ден прехвърлете джолана в намазнена тава за печене, залейте с чашка зехтин, покрийте с фолио за печене и сложете да е пече за около 2 и 1/2 часа.

По време на печенето обърнете месото за известно време, след което отново го върнете в изходната му позиция. Малко преди да го извадите, махнете фолиото и оставете да се запече.

Рейтинг

5 9
4 6
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка: