Лазаня по венециански

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
528
959
473
12/03/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо493
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме измития спанак и го пасираме. В средата на пресятото брашно правим кладенче и слагаме спаначеното пюре, яйцата и сол. Замесваме снаначено тесто, което разделяме го на три части, които разточваме на кори и оставяме на хладно и сухо място да поизсъхнат.

Нарязваме ги на лентички с дължина 10 см и ширина 1 см. Сваряваме ги за 10-15 минути в предварително посолена кипяща вода и оставяме настрани.

Запържваме пилешкото месо, нарязано на парченца, в 50 г масло. Прибавяме лука нарязан на ситно, когато се зачерви, добавяме доматения сос и посоляваме.

След като водата от доматите се поизпари, прибавяме чашка бульон и оставяме тенджерата на тих огън да ври, докато месото омекне. Сосът не бива да е гъст.

Отцеждаме лазанята от водата, в която се е варила, запържваме я в масло и поръсваме с черен пипер и настъргания кашкавал. Сервираме лазанята топла полята със сос.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар