ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня със сирене

Лазаня със сирене

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k338k
Лазаня със сирене
23/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
"Превъзходна рецепта за любимата ни лазаня, но в нов прочит - със сирена"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете корите за лазаня във вряща вода с малко сол и мазнина.

Загрейте в съд маслото, запържете в него брашното и разредете постепенно с прясното мляко, като бъркате непрекъснато.

В получения сос Бешамел добавете натрошеното бяло сирене и нарязаното топено сирене. Овкусете с къри, сол и черен пипер на вкус.

Оставете соса леко да поизстине и го смесете с разбитите яйца, като внимавате да не се пресече.

Намазнете малка тава и сипете малко от соса. Подредете отгоре кори, полейте със сос, поръсете с настърган кашкавал, по желание разпределете кръгчета домати и отново кори. Редете до изчерпване на продуктите и най-накрая залейте със сос.

Поръсете с босилек и малко разтопено масло или зехтин, поръсете и с малко къри и сложете да се пече в предварително загрята фурна за половин час.

Малко преди да извадите лазанята със сирене наръсете с кашкавал, доизпечете и извадете от фурната.

Рейтинг

5 19
4 8
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка: