Хляб с кисело мляко

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър322
23/06/2011
"Тайната на пухкавия хляб е в киселото мляко. Споделяме я с вас, защото между приятели тайни не бива да има "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 259
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с 2 с.л. топла вода, добавете захарта и разбъркайте и оставете сместа на страна. Щом шипне смесете маята с киселото мляко, което трябва да е на стайна температура. Пресейте брашното и започнете да замесвате. Трябва да се получи еластично тесто, към което най-накрая добавете солта и сусама по желние.

Сложете тестото да втаса за 1 час в намазнена купа, покрито с кърпа. След това го оформете в желаната форма, намажете го с мляко или разбит жълтък с малко вода и поръсете със сусам по желание. Покрийте оформения хляб с кисело мляко с кърпа и го оставете да втаса за още час.

Сложете го да се пече на долната скара на фурната, която трябва да е предварително загряна на 230 градуса. След около 10-тина минути напръскайте фурната със студена вода и намалете градусите на 200 и печете за около половин час.

Рейтинг

5 6
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар