ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Постни сарми с кисело зеле

Постни сарми с кисело зеле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
"Някои готвят постни сарми само за Бъдни вечер, но истинските ценители ги приготвят и хапват целогодишно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете нежната част на зелевите листа, като отстраните жилите и ги оформите, за да са подходящи за завиване на сарми.

Загрейте почти цялото олио и запържете накълцания праз. Добавете ориза, разбъркайте за кратко и го овкусете с подправките. Долейте малко гореща водичка и разбъркайте, докато леко набъбне. Махнете плънката от котлона и оставете да се охлади.

Разпределете плънката върху зелевите листа и оформете средни по размер сарми. Подреждайте зелевите сармички в тенджера и накрая ги залейте с останалата мазнина. Притиснете най-отгоре с чиния и ги залейте със зелев сок, докато ги покрие.

Сложете постните сарми да се варят под капак до увиране на ориза и до изпарение на водата.

Рейтинг

5 18
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: