Постни сарми с кисело зеле

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
22/11/2018
"Някои готвят постни сарми само за Бъдни вечер, но истинските ценители ги приготвят и хапват целогодишно "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо137 858
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Отделете нежната част на зелевите листа, като отстраните жилите и ги оформите, за да са подходящи за завиване на сарми.

Загрейте почти цялото олио и запържете накълцания праз. Добавете ориза, разбъркайте за кратко и го овкусете с подправките. Долейте малко гореща водичка и разбъркайте, докато леко набъбне. Махнете плънката от котлона и оставете да се охлади.

Разпределете плънката върху зелевите листа и оформете средни по размер сарми. Подреждайте зелевите сармички в тенджера и накрая ги залейте с останалата мазнина. Притиснете най-отгоре с чиния и ги залейте със зелев сок, докато ги покрие.

Сложете постните сарми да се варят под капак до увиране на ориза и до изпарение на водата.

Класически български гювеч с капак 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класически български гювеч с капак 7л
25.99 лв.
Виж ››

Вече знаем, че тайната на вкусните ястия е в това, че са приготвени с много любов и в глинен гювеч с капак с голям обем.

Рейтинг

5 17
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Tsvetina Todorova
Tsvetina Todorova
05.01.2020 23:45
Станаха страхотни, благодаря!
0
0
marcheva14
marcheva14
10.01.2017 19:50
Роси, чудесна рецепта, точно с праз-лук се правят тези сарми от кисело зеле, а ако им хвърлиш и една - две шепи стафиди.... още по-хубави и вкусни стават. Поне аз така ги приготвям, но не само за Коледа , а и през другото време.
Мария Детева, на кисело зеле не бих слагала дома за вкус. Не е необходимо , двете неща се "бият" помежду си.
4
1
Мария Детева
Мария Детева
24.12.2015 16:28
Сърмите стават по-вкусни без праз, с нарязани на ситно пресни гъби печурки и един ситно нарязан домат за вкус. Киселото зеле трябва предварително да преседи поне 2 часа във вода.
5
6