Бъдник с тиква

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
17/12/2017
"Не пропускайте да сложите на трапезата за Бъдни вечер и сочен бъдник с тиква, само така празникът ще бъде пълен "
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 956
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • мая - 20 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • вода - 200 мл
  • За плънката
  • тиква - 700 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • канела - на вкус
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, в средата му правим кладенче, в което слагаме маята разстворена в топлата водичка, солта и яйцето. Замесваме меко тесто и го оставяме да втаса.

Нарязваме почистената тиква на едри парчета и я задушаваме в малко вода за 10 минути. Прибавяме към нея захарта, олиото, орехите и канелата.

Замесваме още веднъж тестото с малко брашно и го разделяме на две части.

В намаслена тава разстиламе едната кора така, че да покрие и стените на съда. Върху нея изсипваме плънката.

Разточваме останалото тесто на дебела кора с диаметъра на тавата. Похлупваме с нея плънката. Набождаме с вилица и напръскваме с олио.

Поръсваме със захар и изпичаме в умерена фурна за около 40-50 минути. При нужда покриваме с фолио.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар