Турско реване

jessejesse
Новак
13
72
20/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
"Решихме да споделим с вас този сладкиш. Вече няколко пъти го приготвяме и е любимото ни реване! Наистина си заслужава да се опита"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 140 г
  • грис - 140 г едър грис
  • кокосови стърготини - 50 г
  • брашно - 70 г
  • ванилия
  • лимонова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме белтъците с една трета от захарта.

Жълтъците разбиваме с другата. Към тях добавяме сухите продукти.

След това с помощта на мариза (силиконова шпатула) прибавяме внимателно и на части разбитите белтъци, така че да не излезе въздухът от тях.

Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка.

Печем класическото реване в предварително загрята умерена фурна.

Готово е тогава, когато при бучване с клечка за зъби, тя остане суха.

Сиропираме студено с равни части вода и захар.

Сервираме турското реване с бита сметана.

Рейтинг

5 15
4 6
3 8
2 2
1 0
Дай твоята оценка: