Ябълков кекс

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Ябълков кекс1 / 2
23/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10
"Изключително вкусен и сочен ябълков кекс, който се приготвя много бързо и ще очарова цялото семейство с лекия му вкус"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - около 120 г
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 2 пакетчета
  • ябълки - 2 големи, настъргани
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • ябълки - 2 броя, големи
  • орехи - 1/2 ч.ч. натрошени
  • канела - 1 пакетче
  • захар - пудра, за поръсване
  • лимони - капки лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете 2-те ябълки на тънки парченца, поръсете ги с малко лимонов сок, за да не потъмнеят. Другата ябълка настържете. Разбийте яйцата със захарта, добавете маслото, прясното мляко, брашното с бакпулвера (пресяти) и ванилиите.

Обърква се с настърганата ябълка. Така приготвената смес се изсипва с намаслена и набрашнена форма с диаметър около 24-25 см. Отделят се 3 с.л. от тестото, за да се покрият после ябълките.

Сместа в тавата се поръсва с орехите и канелата, подреждат се парчетата ябълки и покриваме с 3 с.л. тесто, размито с малко водичка. Тавата се слага в студена фурна, на умерена температура и се пече кекса до готовност.

Готовият ябълков кекс се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

4.2
511
46
34
21
10
Дай твоята оценка: