Спаначена супа с ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
10/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Една класическа, многократно изпитана и обичана българска рецепта! Икономична и здравословна, определено заслужава място на вашата трапеза!"

Необходими Продукти

  • спанак - 600 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • лук - 3 стръка зелен
  • моркови - 1 брой
  • домати - 2 броя
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • сол - на вкус
  • къри - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете спанака за половин час във вода с малко оцет. Измийте го и го нарежете. Загрейте олиото в тенджера и запържете накълцания лук, след малко добавете и настъргания морков. Идва ред на нарязаните на ситно домати.

След като поомекнат, се сипва брашното и се разбърква.

Долейте литър и половина гореща вода и прибавете спанака и измития предварително ориз. Оставете супата да се довари, докато оризът омекне. Накрая добавете сол и къри.

Свалете спаначената супа с ориз, изчакайте да изстине леко и я застройте с 1 яйце, разбито с лъжица кисело мляко и оцет.

Рейтинг

4.4
529
412
33
23
10
Дай твоята оценка: