Спаначена супа с ориз

20/06/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763322
"Една класическа, многократно изпитана и обичана българска рецепта! Икономична и здравословна, определено заслужава място на вашата трапеза!"
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции4
  • Преглеждания общо229 951
  • Преглеждания за месеца405
  • Преглеждания за седмицата405
  • Коментари23 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Накиснете спанака за половин час във вода с малко оцет. Измийте го и го нарежете. Загрейте олиото в тенджера и запържете накълцания лук, след малко добавете и настъргания морков. Идва ред на нарязаните на ситно домати. След като поомекнат, се сипва брашното и се разбърква.

Долейте литър и половина гореща вода и прибавете спанака и измития предварително ориз. Оставете супата да се довари, докато оризът омекне. Накрая добавете сол и къри. Свалете спаначената супа с ориз, изчакайте да изстине леко и я застройте с 1 яйце, разбито с лъжица кисело мляко и оцет.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 27
4 12
3 3
2 3
1 0

Коментари (23)

Ирина Андреева Jolie
След като има две снимки,защо моята е главна,а не може да я сложите на моята си рецепта? Изтриване яот тук и готово :)
0
0
Ирина Андреева Jolie
Мога да я ям постоянно и никога няма да ми омръзне :) Ужасно вкусна и полезна супа :)
4
0
Силвия
Силвия
02.01.2016 09:47
Преди да се свали от котлона може да се добавят няколко скилидки нарязан на ситно чесън и магданоз ,става уникалко вкусна :)
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв