Агнешка дроб – чорба

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k11k
Агнешка дроб – чорба
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
20/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Пролетта е сезонът на агнешкото, a това е нашето апетитно предложение за чорбичка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът и сърцето се слагат във вряща подсолена вода. Варят се 10 мин. след което се изваждат и се нарязват на дребни парчета и се връщат във водата, в която са врели. Когато заврят отново се прибавя оризът и ситно нарязаните домати.

Прави се запръжка от нарязания на ситно лук, морковите и част от брашното. И се сипва във врящата чорба.

От останалото брашно с киселото мляко и яйцата се приготвя застройка. Тя се прибавя в чорбата в момента от свалянето и от огъня. Подправя се с черен пипер и джоджен.

Рейтинг

4.4
519
47
32
22
10
Дай твоята оценка: