ezine.bg»Рецепти»Сладка»Рачел»Рачел по Асеновградски

Рачел по Асеновградски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k733958984
07/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиква - 2 кг
  • захар - 2 кг
  • вода - 1 л
  • винена киселина - 10 г
  • ванилия - 2 пакетчета
  • За разтвора
  • вода - 5 л
  • гасена вар - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме тиквата на кубчета и я оставяме да престои 2 часа във варов разтвор, който сме приготвили предварително, като в 5 л. вода сме разтворили 150 г гасена вар. След това измиваме тиквата обилно с вода и оставяме да се отцеди.

Изсипваме в предварително приготвения захарен сироп от водата и захарта, който сме сгъстили, докато започне да прави капка. Варим тиквата до омекване.

Изсипваме винената киселина, разтворена в малко вода, и варим още 5 минути. Сваляме от огъня и ароматизираме с ванилията.

Оставяме рачела да престои до следващия ден. Ако сиропът се отпусне, отново го кипваме. Изсипваме рачела в буркани и плътно ги затваряме.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: