Оризови кюфтета

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
Оризови кюфтета
18/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции8-10 бр.
"Винаги сме на линия, когато някой има нужда от помощ при унищожаване, изяждане или мезене с вкусни кюфтета"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • моркови - 1 ч.ч. настъргани
  • праз - 1 ч.ч. нарязан
  • чушки - 1 брой зелена и 1 червена, нарязани на ситно
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • кашкавал - 100 г настърган
  • яйца - 1 брой
  • магданоз - 1/2 връзка накълцан
  • черен пипер
  • сол
  • галета - за паниране
  • яйца - за паниране
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително ориза в студена вода, след което го отцедете добре. Накълцайте праза, настържете морковите и нарежете чушките. Сложете ги да се задушат в мазнина, а щом омекнат добавете и ориза. Разбъркайте добре и залейте с половин литър вряща вода, посолете и оставете да се вари.

Сварения ориз оставете да се охлади и го разбъркайте с едно разбито яйце, натрошено сирене, настърган кашкавал, накълцания магданоз и черен пипер. Оформете от сместа средно големи кюфтета и загрейте мазнина в тиган. Всяко оризово кюфте се овалва в яйце, галета и пак яйце. Пържи се до златист загар.

Рейтинг

5 5
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: