Оризови кюфтета

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5012k
Оризови кюфтета
18/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции8-10 бр.
"Винаги сме на линия, когато някой има нужда от помощ при унищожаване, изяждане или мезене с вкусни кюфтета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително ориза в студена вода, след което го отцедете добре. Накълцайте праза, настържете морковите и нарежете чушките. Сложете ги да се задушат в мазнина, а щом омекнат добавете и ориза. Разбъркайте добре и залейте с половин литър вряща вода, посолете и оставете да се вари.

Сварения ориз оставете да се охлади и го разбъркайте с едно разбито яйце, натрошено сирене, настърган кашкавал, накълцания магданоз и черен пипер. Оформете от сместа средно големи кюфтета и загрейте мазнина в тиган. Всяко оризово кюфте се овалва в яйце, галета и пак яйце. Пържи се до златист загар.

Рейтинг

5 5
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: